20 Ekim 2008 Pazartesi

Arşiv Çalışması: “Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri”

(Genelkurmay'ın internet sitesi'den)

Genelkurmay ATASE ve Denetleme Başkanlığınca çalışmaları 2006 yılında başlatılan “Arşiv Belgeleriyle Ermeni Faaliyetleri” (8 cilt) isimli doküman 3 yıllık bir çalışma sonucu tamamlanmıştır.

Doküman, 1914-1918 dönemine ait 1047 adet belge incelenerek asıllarının tıpkı basımları ile günümüz Türkçesine ve İngilizce tercümeleri yapılmak suretiyle hazırlanmıştır.


Söz konusu yayın, orijinal ismi ile Genelkurmay web sitesinde ana sayfada pdf. formatıyla yer almaktadır. Ayrıca satın almak isteyenler aşağıdaki adresten dokümanı temin edebileceklerdir.


Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Temin Adresi:
Gnkur. ATASE ve Dent. Bşk.lığı Yayım Ş.Md.lüğü
Dikmen caddesi 06100 Bakanlıklar / Ankara
Tel(312) 402 23 14



Arşivinden
Ermeni Meselesi Üzerine Bazı Düşünceler
.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

burada yer alan arsiv belgeleri ve fotograflarina gore ermeniler baya katliam yapmislar yalniz enver, talat, cemal pasa yonetiminindeki ittihat ve terakki'nin kaydinin pek temiz olmadigi not edilmeli, enver pasa sarikamis'ta beceriksizliginden 90 bin turk evladini olume goturmus, ermenilere da direk ya da indirek olarak dogru olmayan muamele edilmis zannimca yalniz bu ermenilerin iddia ettigi gibi bir soykirim degil; belki bir nevi ic savas iki tarafta birbirini vurup kirmis...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Reflection Cafe

Site İstatistikleri

Locations of visitors to this page

 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı