24 Mart 2008 Pazartesi

AKP/AK Parti Kapatma Davası - Anket Sonucu

Anket 17-24 Mart 2008 tarihinde düzenlendi.
.
Toplam Oy: 306

.
AKP’yi desteklemiyorum ama parti kapatılmamalı.
.
85 oy % 28
.
AKP’yi desteklemiyorum; parti kapatılmayı haketti.

123 oy % 40
.
AKP’yi destekliyorum; kapatılacak bir neden yok.
.
98 oy % 32
.
.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

kapatılması olumsuzlukları beraberinde getirir. özgürlükçü bir TÜRKİYE için kapatılmaması lazım.TÜRKİYE gelişmekte olan bir ülkedir bunun önünü kesmemeleri gerekir.

Adsız dedi ki...

AKP'nin kapatilmasi hem iyi hem kotu dogal olarak Turkiye icin. Ancak, her ne kadar yurtdisinda olsamda, 90'larin GELISEN Turkiye'si ile bugunun gelisen Turkiye'sini kiyaslayinca ortaya gelisen modern bir ulke ile aynen Iran gibi gelisen bir Islam ulkesi ortaya cikmakta. Eger Turkiye'nin en sonunda Iarn olmasindan mesut olucaksa halk, ki bu sitedeki minik kamuoyu yoklamasi da zaten %60'in Turkiye'nin Islamlasmasindan ve AKP'den memnun oldugunu gosteriyor. Yanliz tabiki "Demokrasi Tren"i benzetmesini unutmamak lazim. Demokrasi, muhalefetin ve buna dahil olarak karsit sistem arayisi icinde olan topluluklarin ihtiyaci olan tehlikeli bir sistemdir, ozellikle Turkiye gibi gelisen bir kulturel gecit ulkesinde. Bugun bozuk paranin arkasindaki Ataturk yuzu Bati'ya bakabilir ama yarin tren son duragina vardiginda Erdoganin veya Erbakanin basinda sarik olan yuzu Amerika'nin savas acmak icin neden aradigi bir cografyay dogru yonelmis olabilir. Tabi paranin ustundeki yazilar artik Arapcadir..

Önder Gürbüz dedi ki...

Ben demokrat değilim!

Eğer “Türk demokrasisi” denilen olgu AKP’nin sergilediği tutum ve şimdiye kadar ki uygulama anlayışı ise ben demokrat olamam.

Demokrasinin d’sini bilmeyen bir zihniyetin:

— Özgürlük, eğitim ve inanç kisvesi altında Demokrasinin temel öğelerinden biri olan hukuk düzenini sorgulamaktan öte, yıpratmaya hatta yıkmaya çalışıyorsa…
— Laikliğin ilkesi olan din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasını hiçbir yaptırım ile karşılaşmadan sarsabiliyorsa…
— Kanun önünde eşitlik kaidesini AKP’ye özgü bir anlayış ile yorumluyor ve hiç çekinmeden uyguluyorsa…
— Gerçekdışı beyanlar ile demokrasi ve özgürlük - özgürlük ve demokrasi diye, diye bitmez, tükenmez kısır bir döngüye girdiyse…
AKP yöneticilerinin demokrasi anlayışlarından kuşku duymak benim en doğal hakkımdır.

Demokratik tahammüller işinize geldi mi “demokrasiye” toz kondurmayın, işinize gelemedi mi yaygarayı koparıp, mazlum ve mağdur edebiyatına sığının. İyi be…
Sormazlar mı, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diye.
Sizi gidi çeyrek demokratlar, sizi…

*

RTE, devlet böyle yönetilemez!
Bilirsiniz, özdeyiştir: Lafla peynir gemisi yürümez!
Lafla, şairlik ile “peynir gemisini” yürütmeye çalışıyorlar, ama yürümüyor.

RTE kıyaslamıştı, hatırlarsınız:
Devlet yönetimini, kabile yönetimi diye.
- Yüzeysel düzenlemeler ile seçim öncesi zamsız, seçim sonrası zam furyasını patlatarak!!!
- “Reform paketi” denilen ve hangi amaçlara hizmet ettiği belirsiz düzenlemelerin Türk kamuoyundan önce AB(D) kamuoyuna sunulması ile…
- Kâğıt üzerinde kişi başına düşen milli geliri yükselterek!?
- Hayali ekonomik atılımlar ile Refah düzeyinin artması!?
- AB üyeliği!?
- Borsa, balon…
Gerçekten bu anlayış ile değil devlet, kabile dahi yönetilemez. AKP, iktidar süreci tam bir “arınamamışlık” ve iflas göstergesidir.

Daha yeni geldim Türkiye’den. HAYAT, ATEŞ PAHASI. Sözüm ona istikrar adı altında, ekonomi hesaplayabildiği bir siyasi çizgiden dolayı menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye çalışıyor. İşsizlik aldı başını gidiyor. Küçük esnaf can çekişiyor. Gençlere istikbal nerede??? İş, aş, nitelikli bir eğitim ile uluslararası rekabet imkânı nerede? Milletin orasıyla burasıyla uğraşacağınıza gençlere bir gelecek verin! Yalnızca Allah rızkını da veriri ile olmuyor!

Türkiye Cumhuriyeti seçmeni AKP’nin “çağdaş” ve buna rağmen dininde, kitabında bir parti olduğu kanısına varmıştı. Şüphesiz AKP’nin söylemleri ve “göstermelik” eylemleri de ilk anda bu intiba’yı yaratıyordu. Tüm partiler teker, teker sınanmış ve süreç içerisinde şu ya da bu gerekçeyle seçmen tarafından onay alamamıştır. Diğer partiler vaat ettikleri hedefleri tutturamamışlardı. AKP, söylemi ile inandırıcı geldi. Ama AKP’de göstermelik hedeften şaştı ve gerçek yüzü ortaya çıktı. Seçmen eninde sonunda bunun bilincine varacaktır.

Milli Nizam Partisi = Milli Selamet Partisi = Refah Partisi = Fazilet Partisi = Saadet Partisi = Adalet ve Kalkınma Partisi = ???

Ne değişti?

Hedef şüphesiz aynı, demokrasiyi kullanarak din ekseninde bir devlet yönetimi. İşte size demokrasinin zaaflarından biri.

Kuşkusuz toplum yaşamını düzenleyen yeni bir kurallar manzumesi bulunana kadar, demokrasi kötünün iyisidir ve demokrasinin kendini savunma araçları vardır. Ama AKP bu savunma araçlarını bir, bir iptal etme gayretindedir.

Sorumluluk sahibi devlet görevlileri, görevlerinin gereğini yerine getirdikleri zaman hedef gösterilmeleri hiçbir şekilde demokrasi ile bağdaşmayan bir tutumdur. Bu davranış biçiminden hemen vazgeçilmelidir. Söylemleriniz neyin peşinde olduğunuzu açıkça ortaya koymaktadır. Seviyesiz bir şekilde kendinizi savunmaya, halkın gözü önünde ben mağdur oldum “laikler demokrasiyi engelliyorlar” oyunlarından derhal vazgeçin. Ayıptır!

Siz olsanız nasıl yorumlardınız:

RTE, AK Parti Çanakkale İl Teşkilatı tarafından Kolin Otel'de düzenlenen yemekli toplantıda yaptığı konuşmada, ''İşte bu toprakları vatan yapmak için şehit oldular. Kolay değil, hep konuşulur; olur mu olmaz mı... Olur kardeşim olur, 'İmandır, o cevher ki ilahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek, sinede yüktür.' Seyit Onbaşı'yı Seyit Onbaşı yapan odur. O mermiyi ona kaldırma gücü veren odur. Hadi inkar etsinler bunu. Herhalde buna da 'laikliğe aykırıdır' demezler. Her 18 Mart'ta buraya geldiğimizde Seyyit Onbaşı'nın o mermiyi namluya yerleştirişini işliyoruz. Onunla hep beraber komuta kademesinden ta eratına kadar kendimize yeni bir güç devşiriyoruz. Bu bizim doğal hakkımız. Bunu kimse bir yerlere çekmemeli, çekemez.''

Seyit Onbaşı > iman gücü nasıl bir ilişkilendirme bu? Ne alaka?

Kaldırmaya gücü yetmeyen imansız mı? İnsanların imanlı olup olmadığı AKP tarafından mı belirleniyor? Rabim seni, beni, bizleri bilmiyor mu, bir aracıya ihtiyacı mı var?

RTE, siz ve partiniz artık ne yaparsanız yapın, ne söylerseniz söyleyin bir nevi gözetim altındasınız! Çünkü alakası olmasa da sizler, evirip çevirip olayları din ekseninde yorumluyorsunuz. Eskisi gibi gizli saklı konuşamıyorsunuz!!!!!!!!!!!

Zihniyet aynı, söylem aynı. Sizler ne demokrasiyi, ne hukuku nede laikliği içinize sindirememişsiniz. Eğer sindirmiş olsaydınız son günlerde yaşadıklarımıza şahit olmazdık. Önemli olan sizin gibi düşünenlerin bunu sindirip, sindiremediği değil. Hayal ettiğiniz “İslam Cumhuriyeti” hedefine ulaşma uğrunda verdiğiniz zarardır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin siyasi ve yasal bir partisi gibi bu cumhuriyetin kazanımlarını, içersinde yaşayan insanların menfaatlerini gözetmediğiniz aşikârdır. Vahim olan, isteyerek ya da istemeyerek dışta kimlerin emellerine hizmet ettiğinizdir.

önder gürbüz
www.gurbuz.net

Adsız dedi ki...

ankette yuzde 40 cogunluk akp karsiti olup kapatilmasini desteklemis, geriye kalanin yarisi ise akp'ye destek vermemesine ragmen demokratik bir durus gosterip parti kapatmaya karsi cikmis, bu durumda bu anketten nasil yuzde 60 "turkiye'nin islamlasmasindan" ve akp'den memnun oluyor anlamis degilip...yorum yapalim elestirelim ama gercekleri carpitmayalim...

Adsız dedi ki...

kapatılma çünkü türkiyenin ortak degeri olan vatan din özgürlügünün yok etme insanlara hakaret al ananı gitgibi bir baskana yakısmayacak ters bir üslüp ayrica hiçbir seyi görmeden gelem yoksayma ve askeri güce müdahale etme sadece zorda kaldıgında demekorsiye sıgınma kanaatım budur ve kesindir ben hiç birzaman oy kullanmamis bir kisi olrak düsüncen bu

Adsız dedi ki...

dediğiniz hiç bir şey bir partinin kapatılması için yeterli gerekçeler değil. paranoya bunların hepsi. yok türkiye iran olurmuş falan. ben niye görmüyorum iranlıları. bir kaç tane cüppeli görünce mi böyle düşündünüz. onlar cumhuriyetin ilk yıllarında da vardı. akp ye oy verenler iran olmamızı isteyenler değildir. tukaka yapmayın karşınızdaki düşünceleri. bir sorun varsa bırakın demokrasi çözsün. demokrasiye gerçekten inanıyorsanız.

Adsız dedi ki...

bende kapatılsın dşüncesindeyim ama değişen ne olacak diyede çok merak ediyorum akp den sonra bizi yöneticek insanlar sizcede çok doğru insanlar mı?

Adsız dedi ki...

BEN CE KAPATILMASI TÜRKİYE EKONOMİSİNİ AŞIRI DERECEDE ETKİLER YURDIŞINDAKİ İTİBARIMIZDA SIFIR A İNER.SAYGILARIMLA

Adsız dedi ki...

BEN AKPARTİNİN KAPATILMASINI İSTEMİYORUM BENCE KAPATILMAMALI VE YENİ GELİŞEN BİR ÜLKEYİZ BÖYLE KONULARLA TÜRKİYENİN GELECEĞİYLE OYNAMALIDIRLAR.BİZLER HERZAMAN BUTÜRLÜ KONULARLA İLERLEMEYİ GEÇİKTİRMİŞ BİR ÜLKEYİZ BENCE ARTIK HERKEZ GÖZLERİNİ AÇSIN VE ARTIK AK PARTİNİN FARKINA VARSINLAR SAYGILARIMLA AYNUR.

Adsız dedi ki...

MERHABA ÖNCELİKLE AKP DEĞİL AK PARTİ BİR KİŞİ YADA KURUMA NASIL İSİMLENDİRECEĞİMİZİ BİZ DEĞİL O KİŞİ YADA KURUM BELİRLER BUNA GÖRE SEÇİM PUSULASINDA AK PARTİ YAZIYORSA HİTAPTA BU ŞEKİLDE OLMALI.FİİLEN TOPLUMU KIŞKIRTICI VEYA TERÖRİST EYLEMLERE BULAŞMADIKÇA (DTP GİBİ :BİLİNDİĞİ ÜZERE TSK YA GELİN DAĞLARDA KAPIŞALIIM DEDİLER YADA PKK YA TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEDİLER) PARTİ KAPATILAMAMLI AYRICA PARTİ KAPATMA BAŞSAVCI DA OLSA BİR KİŞİYE TESLİM EDİLMEMELİ.16,500,000 KİŞİNİN OY VERDİĞİ BİR PARTİYİ SIRF DÜŞÜNCELERİNE KATILMADIKLARI İÇİN BEĞENMEYENLER BİR KİŞİNİN ÖNERİSİ 11 KİŞİNİN KARARI KAPATILMASINI VİCDANLARININ NERESİNE SIĞDARACAKLAR MERAK EDİYORUM.

Adsız dedi ki...

ERDOGAN LAIKLIGE KARSI OLDUGUNDAN HAPISTE YATAR GÜL GELIR CEZA KANUNU DEGISTIR ERDOGAN KURTULUR
IKISI BIR OLUR TÜRKIYENIN YERLERINI SAATRLAR
ERDOGAN APOYA SAYIN ILE HITAP EDER
VE SIZ KAPATILMASIND YIORSUNUZ?
ATATÜRKE SAYGILI OLUN LÜTFEN SIZ IYICE UCMUSSUNUZ
NE DEMEK AKP IYI SU BU;;
YAZIK ATAMIN BIZE EMANET ETTIGI TÜRKIYEYE BAKIN
NE HALE CEVIRDINIZ GURUR DUYUN BENCE
YAKIDNA CARSAFLARA DOLANACAGIZ HEPIMIZ
AFFERIN!!!!

Adsız dedi ki...

hayır siz insanları anlamıorum acaba akp lider olana kadra gelne başkanlarımız çok iyimi idare ettiler türkiye yi sadece akp başa gelince mi türkiye bu hala geldi.Biz bile hala neyi istedigimizi bilmioruz bi yanda başı kapalı die okula alınmayan rencide edilen gururuyla gelecegiyle oynamaya kalkan insanlar var bunu degiştirmek isteyince akp laik olmuoyomu siz müslüman deilmisiniz nedir yani bu halimiz hepimiz bu vatanın bu toprakların MUSATAFA KEMAL'in evlatlarıyız siz daha kndi vatanıza kndi inançlarına saygı duymayan ne istedigini bilmeyen insanlarsınız halk böle olursa başımıza gecenler nasıl olsun kii sizce akp kapatılınca başımıza çok iyi türkiye yi kurtaran biri mi gecicek bundan eminmisiniz önce elinizi vicdanınıza koyun ondan sonra yorum yapınn....ben akp veye başka bi partiyi savunmuorum hiçbiri birbirinden farklı deil... eger türkiye daha ii olsun diosanızzz herkes özgür yaşasın herkes birbirne saygı duysun ve akp de kapaılmasın çünkü başımıza gelecek falaketin farkında deiliz ALLAH (s.a.v) hakkımızda hayırlı olanını versin.. lütfen TÜRK milleti olarak önce kendinize saygı duyun...başkaların avukatlıgını ve inançlarını tartışmayın...

Adsız dedi ki...

KaPaTıLsIn Ve Bu ÜlKE ArTıK gERçEkTeN tÜrK oLAnLAra AtAtüRkçÜ OlaNlaRa kAlSıN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Reflection Cafe

Site İstatistikleri

Locations of visitors to this page

 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı